06 de març 2023

Visita a Barcino

 

 

                                  Visita a Barcino

Hola! Avui us explicarem què vam fer el Dimecres 1 de març del 2023. 
Vam anar a Ciutat Vella amb metro per visitar la ciutat romana de Barcelona: Barcino.

Allá vam fer 8 parades: Necropolis, l'Aquedücte, els carrers de Barcino, la muralla de Barcino, el Temple d'August, el Fòrum, la Porta Decumana  i les Termes. 

A la Necropolis vam veure un cementiri pels rics, a l'Aquaducte ens van explicar que estava al mig de dos edificis i quan van destruir un, el van descobrir.

A Carrers de Barcino vam aprendre que els carrers que anaven de nord a sud es deien Decumanus i els que anaven d'est a oest es deien Cardus.

Quan vam anar a la muralla de Barcino (que medeix 18 metres) vam descobrir que la van construir al segle lll i la van reformar al segle lV.

                      
  

El temple d'Agust va ser la pararada preferida de molts perquè el temple estava dintre d'un edifici! Ens van explicar que un temple té un podium, (que es el que esta abaix), unes escales i estaven envoltats per colummnes i que la part de dintre es deia cel·la. 

La sisena parada va ser el Forum que estava molt protegit i on hi havia l'ajuntament. Ens van dir que un fòrum es un lloc de trobada de la ciutat romana. 

Després vam anar a la Porta Decumana, que es la porta que portava al mar i era la porta més gran per comerciar. I l'última parada va ser a les Termes Portuàries i el que ens va impressionar més va ser que només anaven al bany una vegada a la setmana. I tot aixo va ser el que vam fer el dia Dimecres 1 de març.
Marina

                    


 

                     
                   

2 comentaris:

  1. Una visita molt interessant, hem de conèixer les curiositats del lloc on vivim i els nostres avantpassats

    ResponElimina
  2. Gràcies Josep Lluís!

    ResponElimina